Print

Soms wil je een monitoren al laten bevestigen voor een bepaalde locatie of periode en die pas later inplannen op een specifieke activiteit. Hiervoor kun je in Podio ‘wachtkamers’ aanmaken. 

Of soms wil je een kampverantwoordelijke inplannen voor een bepaalde locatie of periode waarop meerdere activiteiten plaatsvinden. Hiervoor kun je in Podio ‘overkoepelende activiteiten’ aanmaken. 

‘Wachtkamers’ en ‘Overkoepelende activiteiten’ werken op dezelfde manier en worden toegevoegd in de Podio app ‘Activiteiten’. 

Overkoepelende activiteiten en wachtkamers instellen

‘Overkoepelende activiteiten’ zijn identiek aan activiteiten met uitzondering dat ze niet publiek zijn voor deelnemers. Je maakt ze aan in de Podio app ‘Activiteiten’. Klik op ‘Activiteit toevoegen’ en vul de volgende velden in: 

  • Naam (geef duidelijk aan dat dit een overkoepelende activiteit is)
  • Categorie = wij raden aan om een aparte categorie te maken voor wachtkamers zodat deze duidelijk gescheiden van de ‘echte’ activiteiten en niet op de website worden weergegeven. 
  • Publiek = nee (deze activiteit is enkel nuttig voor de monitorenmodule, ouders en kinderen uit de deelnemersmodule moeten zich hiervoor niet kunnen inschrijven)

Activiteiten gelinkt aan overkoepelende activiteiten en wachtkamers

Activiteiten kunnen aan overkoepelende activiteiten en wachtkamers gelinkt worden via het veld ‘Overkoepelend / Wachtkamer’ in de Podio app ‘Activiteiten’. 

Het resultaat van deze activiteiten te linken is het volgende:

a) Overkoepelende activiteiten

De kampverantwoordelijke kan via zijn pagina bekijken welke activiteiten gelinkt aan zijn activiteit en bekijken welke monitoren hiervoor bevestigd zijn.

b) Wachtkamers

In de planningstool kan een monitor worden doorgeboekt op onderliggende activiteiten in de drop-down. 

In dit artikel: