Print

Promomails VS Infomails

Mails worden onderverdeeld in twee soorten: Info- & promomails.

Infomails

Infomails zijn verbonden aan een inschrijving en zijn noodzakelijk om de ouder goed te informeren. Ouders kunnen zich niet uitschrijven op infomails.  Alle KampAdmin automails zijn infomails, behalve de ‘gelukkige verjaardag’ e-mail. Tijdens het inschrijfproces geeft de boeker actief toestemming om deze e-mails te ontvangen, zie ook toestemmingen.

Naast de automails kunnen bepaalde mailsjablonen (typisch gebruikt voor nieuwsbrieven) ook infomails zijn. Bijvoorbeeld de melding dat een les niet doorgaat, is cruciaal voor een goede werking. Deze mailsjablonen stel je dus in als ‘promotioneel = nee’.

Promomails & nieuwsbrieven

Promomails zijn e-mails die niet/minder noodzakelijk zijn voor de werking. Nieuwsbrieven, promo-acties en kortingen zijn klassieke voorbeelden. Hiervoor hebben zowel actieve- als ex-leden het recht om zich uit te schrijven. Voor zulke mails moet je ‘promotioneel = ja’ aanduiden in het mailsjabloon. E-mails die zijn aangeduid als promotioneel, zullen niet verstuurd worden naar mailadressen uit de uitschrijflijst, zie ook toestemmingen

Bij het verzenden van een promotionele e-mail naar een e-mailadres dat is uitgeschreven, wordt een melding toegevoegd in Podio (in plaats van de e-mail te verzenden).

Uitschrijf-link

Onderaan elke promomail moet je een link voorzien voor mensen die zich willen uitschrijven. Daarvoor kan je in de mailsjablonen de variabele {{.uitschrijven}} gebruiken. Om een goede e-mailreputatie te behouden, raden wij ook aan om deze link in infomails te vermelden.

Mensen die zich via deze weg uitschrijven, worden toegevoegd aan de  “Uitgeschreven E-mails” app in Podio en indien ze ook gelinkt zijn aan een persoon, wordt daar het antwoord op de nieuwsbrief-gdpr vraag aangepast. Zie ook het artikel over toestemmingen.

In dit artikel: