Print

Wat zijn login links?

Wanneer een ouder een inschrijving boekt, hoeft hij geen account aan te maken met een wachtwoord. In plaats hiervan wordt de ouder meteen ingelogd met zijn opgegeven e-mailadres.

Dit heeft de volgende 2 voordelen:

  • Ouders moeten niet eerst een account aanmaken, maar kunnen meteen boeken
  • Ouders moeten geen wachtwoord bijhouden

Hoe kan een ouder inloggen?

Als de ouder jullie website opnieuw bezoekt, vanop zijn eigen computer, blijft hij ingelogd en kan hij meteen zijn persoonlijke pagina raadplegen.

Indien de ouder de cookies van zijn webbrowser verwijderd heeft en opnieuw wil inloggen, kan hij op de accountpagina een login link aanvragen.

De ouder ontvangt dan een e-mail met een unieke login link die hem meteen naar zijn persoonlijke pagina leidt. Hetzelfde scenario geldt wanneer de ouder op een andere computer wenst in te loggen.

Hoe kan ik inloggen als ouder?

Je kan inloggen als een ouder via de Podio app ‘Personen’. Open een ouder, klik op de actieknop ‘Acties’ en kies ‘Inloggen’. 

Andere mogelijke acties zijn:

  • Autologin link genereren 
    = voegt de loginlink toe als commentaar op het Podio item
  • Autologin link mailen
    = verstuurt een e-mail met de loginlink naar de ouder. Dit is dezelfde e-mail als de ouder ontvangt wanneer hij de login link aanvraagt op de website. 

Wat als de autologin niet werkt?

Moest het gebeuren dat een ouder niet ingelogd raakt via de autologin-links, kan je hier lezen wat mogelijke oorzaken zijn en hoe je dit zelf kan oplossen.

In dit artikel: