Print

Voordelen

De grootste voordelen van online betalingen zijn:

 • Betalingen via Bancontact worden automatisch toegevoegd in KampAdmin, je hoeft niets in te lezen.
 • Gebruiksvriendelijk betalingsproces voor de ouders (zowel op de desktop als op de smartphone)
 • Mensen kunnen al tijdens het inschrijven betalen, wat de betalingsopvolging vereenvoudigt en het aantal annuleringen vermindert.
 • Ook terugbetalingen gaan automatisch.

Betaalpartner Mollie

Voor onze online betalingen via Bancontact werken we samen met betaalpartner Mollie. Dankzij KampAdmin genieten onze organisaties van zeer voordelige prijstarieven die een pak lager liggen dan de standaardvergoeding. Om gebruik te kunnen maken van deze tarieven, moet je je registreren via de volgende stappen:  

 1. Registreer via https://www.mollie.com/dashboard/signup/4749924?lang=nl 
 2. Vul alle bedrijfsgegevens in & activeer ‘Bancontact‘ als betaalmethode
 3. Valideer je account door de betaling van €0.01 over te maken aan Mollie
 4. Voeg [email protected] toe als ‘developer’ via https://www.mollie.com/dashboard/settings/team 

Configuratie

Hieronder overlopen we een aantal zaken die van belang zijn bij het opzetten van online betalingen. 

 • Tijdens het inschrijven worden mensen uitgenodigd om meteen online te betalen. Dit is enkel een uitnodiging, je kan zelf instellen hoe dwingend dit overkomt door de vertalingen op deze pagina aan te passen.
 • De betaaldatum en herinneringen worden telkens bepaald door de prijsregel.
 • In de Podio app ‘Betalingen’ worden deze betalingen telkens informatief gelinkt aan de inschrijving waarbij ze gemaakt werd.
 • Indien er een voorschot van toepassing is, wordt enkel het bedrag van het voorschot aangeboden tijdens het inschrijfproces.
 • Spaarpotjes worden automatisch verrekend.
 • Betalingen onder €1 zijn niet mogelijk via het dashboard, hiervoor worden ook geen herinneringen gestuurd. Dit bedrag wordt automatisch verrekend bij de volgende betaling.
 • Tijdens het inschrijven, is het minimumbedrag €0.20 zodat een betaling niet meer kost dan ze opbrengt.
 • Indien een coupon met een eigen facturatieadres gekoppeld is aan een inschrijving, zal op de factuur de gestructureerde mededeling worden geplaatst. Op die manier kan de factuur eenvoudig worden doorgestuurd naar de partner en kan die betalen zoals voorheen.

Online betalen tijdens of na het inschrijven

De ouder kan tijdens het inschrijven beslissen om meteen te betalen. Dit gebeurt in de laatste stap van het inschrijfproces.

Daarnaast kan de ouder het betalen ook uitstellen tot later. Hij/zij kan dan later gemakkelijk via de betalingspagina het openstaand bedrag volledig of in delen betalen. 

Tot en met €1000 wordt een QR-code getoond die men kan scannen met een online banking-app. Daarnaast is betalen met een bankkaart altijd mogelijk.

Toch nog betalen via overschrijving?

Indien er ouders/OCMW’s/… zijn die niet via Bancontact kunnen betalen, heb je de volgende opties:

 • Je kan dit onderling regelen en de betaling laten verlopen via cash of overschrijving.
  In Podio voeg je dan manueel een betaal-item toe om alles te vereffenen.
 • Je kan gestructureerde mededelingen versturen (via de acties bij ouders/inschrijvingen)
  Je moet dan de bankafschriften importeren zoals je kan lezen in dit artikel

Uitbetaling

Mollie betaalt het geld periodisch uit en niet betaling per betaling. De frequentie hiervan en het minimum- en maximumbedrag kan je instellen op deze pagina: https://www.mollie.com/dashboard/settings/payouts

Bij de transacties in Mollie zullen meer betalingen staan dan in Podio. Elke keer dat wordt aangeboden om te betalen, wordt er een betaal-intentie aangemaakt in Mollie, enkel echt betaalde bedragen komen ook in Podio.

Terugbetalingen

Terugbetalingen verlopen ook via Mollie, dit werkt heel intuïtief via de actie tijdens het annuleren van een inschrijving, of bij een ouder die een tegoed heeft. Hierover lees je meer in het volgende artikel.

In dit artikel: