Print

Activiteiten weergeven of verbergen

Om een activiteit weer te geven op de website moeten de volgende voorwaarden voldaan zijn:

  • Bij de activiteit moet ‘publiek’ op ‘ja’ staan
  • Bij de categorie van de activiteit moet ‘publiek’ op ‘ja’ staan
  • De einddatum moet in de toekomst liggen

Activiteiten weergeven, maar boekingen pas later starten

Het is ook mogelijk om activiteiten al te tonen zodat mensen je aanbod kunnen zien, zonder dat ze al kunnen inschrijven. Inschrijvingen worden dan pas vanaf een bepaald moment automatisch toegelaten. Dat moment kan je instellen bij de categorie in het veld ‘inschrijven vanaf’.

Het onderstaande stroomschema vat samen wanneer een activiteit getoond en boekbaar wordt:

schema waarin getoond wordt wanneer een activiteit getoond wordt en wanneer niet

Wachtlijst & activiteit volzet

Activiteiten blijven zichtbaar tot aan hun einddatum,  indien je dat wenst kan je een activiteit vroeger verbergen door publiek op ‘nee’ te plaatsen (zie grafiek hierboven). 

Indien een activiteit volzet is, worden nieuwe inschrijvingen vanzelf op de wachtlijst geplaatst. (zie dit artikel)

Activiteiten/wachtlijsten kunnen ook als ‘volzet‘ worden weergegeven zodat ze enkel nog zichtbaar zijn, maar er ook niet meer kan worden ingeschreven voor de wachtlijst. Daarvoor kan je in de instelling ‘participant_activities_close_waiting_list_from_max_pax_factor’ ingeven vanaf wanneer de wachtlijst bij activiteiten ‘gesloten’ moet worden.

Externe boekingen

Voor activiteiten die je graag wilt weergeven als deel van je aanbod, maar waarvan de inschrijvingen niet via jullie verlopen, kan je volgend scenario gebruiken:

1. Maak de activiteiten en thema’s aan zoals je normaal doet

2. Ga naar het thema, en start de link van “Link Promo Website” met [external]. Op deze manier zal KampAdmin de boekingen niet doen. Met andere woorden, de knop “boek nu”, verschijnt niet.

3. Voeg na [external] de link in waar de boekingen wel gebeuren, de knop ‘meer info’ zal de geïnteresseerden dan daarnaartoe sturen.

Podio:

Website:

In dit artikel: