Print

KampAdmin voorziet naast een koppeling met de UiTdatabank ook een digitalisatie van de UiTPAS (met kansentarief). Die twee hangen, zoals hun naam al doet vermoeden, enigszins aan elkaar. Maar ze zijn niet identiek en vullen elkaar aan.

UiTPAS toevoegen aan evenementen

Standaard

Als je werkt met UiTPAS wordt dat vanzelf toegevoegd aan evenementen die je in de UiTdatabank publiceert via KampAdmin. 

Alle UiTPAS(sen) die je als organisator gebruikt worden vanzelf gekoppeld en de tarieven voor kansentarief worden vermeld.

Je hoeft dus niets te doen indien dit voldoende is.

Zelf UiTPAS koppelen

Je ook aangeven per locatie in Podio welke UiTPAS(sen) er van toepassing zijn. Dit kan nuttig zijn wanneer je samenwerkt met verschillende UiTPAS aanbieders.

Bij locaties in Podio kan je dit doen door een label/tag toe te voegen zoals 'uitpas-gent'. 

Momenteel kent KampAdmin de volgende UiTPASsen:
uitpas-regio-aalst, uitpas-dender, paspartoe, uitpas-gent, uitpas-oostende, uitpas-zuidwest, uitpas-kempen, uitpas-mechelen, uitpas-maasmechelen, uitpas-heist-op-den-berg, uitpas-lier, uitpas-leuven, uitpas-westhoek, uitpas-meetjesland, uitpas-haspengouw, uitpas-herita, uitpas-mortsel, uitpas-aarschot, uitpas-nijlen, uitpas-rupel, uitpas-sint-pieters-leeuw, uitpas-maldegem, uitpas-bornem, uitpas-hasselt, uitpas-herk-de-stad-lummen, uitpas-druivenstreek, uitpas-noordrand, uitpas-polder-tot-kempen, uitpas-reynaert, uitpas-merode, uitpas-pelt, uitpas-beringen

Je kan meerdere van deze labels/tags combineren. 

UiTPAS uitschakelen

Indien je geen UiTPAS wilt aanbieden op bepaalde locaties, kan je dit doen door het label "geen-uitpas" toe te voegen aan de locatie zoals hierboven. 

UiTPAS met kansentarief

Voor UiTPAS met kansentarief kan KampAdmin een hele boel digitaliseren en je op die manier heel wat manueel werk uitsparen:

  • Een slimme partner-coupon die het UiTPAS nummer nakijkt
  • Inschrijvingen met kansentarief automatisch registreren in de UiTPAS-balie (’ticket sale’)
  • Inschrijvingen annuleren in de UiTPAS-balie bij annulatie in KampAdmin. 
  • Samenvatting in de 2-wekelijkse statusmail van KampAdmin.

We lichten hieronder deze functie stuk voor stuk toe. Om deze automatische koppeling met UiTPAS te activeren, maak je een support ticket aan bij KampAdmin. 

Slimme Coupon

We maken een partner-coupon die het UiTPAS nummer vraagt aan de boeker en dit meteen gaat nakijken. 

Er wordt nagekeken of dit een correct UiTPAS-nummer is, er een actief kansentarief is, de limieten nog niet bereikt zijn... Kortom, of er recht is op kansentarief.

Er wordt ook nagekeken of de UiTPAS op naam van de deelnemer staat door de voornaam te vergelijken. Hierbij is ruimte gelaten voor kleine variaties zoals "Pieterjan" t.o.v. "Pieter-jan" of "Willem" t.o.v. "Willém".

De boeker krijgt meteen feedback indien het kansentarief niet kan worden toegekend met feedback uit de UiTdatabank.

Indien het kansentarief kan worden toegekend, wordt de coupon toegekend en het tarief verlaagd. 

(klik op de afbeelding om die te vergroten)

Registreer verkoop

Wanneer een inschrijving met UiTPAS-kansentarief wordt bevestigd, wordt ook de 'ticket sale' in de UiTPAS-balie vanzelf gedaan door KampAdmin. 

Bij de inschrijving in Podio wordt een melding geprint (zie screenshot) en het veld 'Uitpas ticket sale id ⚡' wordt ingevuld. Je kan dit ook opvolgen in de UiTPAS-balie. 

Indien er iets misloopt wordt dit gemeld op dezelfde plaats en zal het veld 'Uitpas ticket sale id ⚡' leeg blijven. Je zal hierover proactief op de hoogte worden gebracht via de 2-wekelijkse statusmail (zie verder). Via de actie 'UiTPas kansentarief boeken' bij een inschrijving, kan je ook manueel doen. 

Annuleer verkoop

Indien zo'n inschrijving later wordt geannuleerd, wordt ook de bijbehorende 'ticket sale' in de UiTPAS-balie geannuleerd.

Bij de inschrijving in Podio wordt een melding geprint (zie screenshot) en het veld 'Uitpas ticket sale id ⚡' wordt leeg gemaakt. 

Via de actie 'UiTPas kansentarief annuleren' bij een inschrijving, kan je ook manueel doen. 

Samenvatting in statusmail

In de 2-wekelijkse statusmail van KampAdmin vatten we samen hoeveel UiTPAS verkopen er zijn geregistreerd met kansentarief zodat je hier een zicht op blijft houden.

Indien er problemen zijn bij de registratie of annulatie van bepaalde inschrijvingen in de UiTPAS-balie, wordt je hiervan ook op de hoogte gebracht. Je kan inschrijvingen waar er iets foutgelopen is terugvinden met de tag "uitpas-kansentarief-error".

Een extra reden om deze mail altijd aandachtig te bekijken 😉

Punten sparen

Rond punten sparen met je UiTPAS is er momenteel nog geen digitalisatie via KampAdmin.  Dit gebeurt typisch via een kiosk of app op de locatie zelf.

We onderzoeken samen met de UiTdatabank en UiTPAS of we dit in de toekomst mogelijk kunnen maken.

Punten gebruiken

UiTPAS Punten gebruiken om te betalen of korting te krijgen bij een inschrijving is momenteel niet geautomatiseerd in KampAdmin.

We onderzoeken samen met de UiTdatabank en UiTPAS of we dit in de toekomst mogelijk kunnen maken. 

De integratie tussen KampAdmin en de UiTdatabank opent de deuren naar een groter publiek voor jouw vrijetijdsactiviteiten. Door jouw evenementen en locaties gratis te registreren op de UiTdatabank en te synchroniseren met KampAdmin, bespaar je niet alleen tijd, maar vergroot je ook je zichtbaarheid en bereik. En met de toevoeging van UiTPAS-functionaliteit wordt het nog gemakkelijker om jouw activiteiten toegankelijk te maken voor iedereen.

Kortom, door gebruik te maken van deze integratie leg je de basis voor een inclusievere en efficiëntere vrijetijdservaring voor jouw doelgroep.

In dit artikel: