Print

Hoe werkt de leeftijdscontrole?

Per activiteit kan je bepalen welke leeftijd je wilt toelaten. Hierbij maken we onderscheid tussen 2 gevallen: 

  • Toegelaten leeftijd (het strikt interval): Een inschrijving voor een deelnemer waarvan de geboortedatum tussen deze 2 data ligt, komt automatisch op status “Bevestigd” 
  • Toegelaten marge leeftijd (het uitgebreid interval): Een inschrijving voor een deelnemer waarvan de geboortedatum in het uitgebreid maar niet in het strikt interval ligt, komt op status “Te bevestigen”. In dit geval vragen wij ook extra uitleg aan de ouder waarom hij toch een inschrijving wilt boeken desondanks het kind niet voldoet aan de opgegeven leeftijd. 

De toegelaten marge laat je toe om kinderen die bijna voldoen aan de leeftijdscriteria toch te laten inschrijven. Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen die in de herfst pas verjaren, toch in de zomer mee op kamp met hun al verjaarde klasgenootjes. Eenmaal je de inschrijving en commentaar van de ouder hebt gecontroleerd kun je inschrijving via de actieknop bevestigen of annuleren. 

Samengevat zijn er drie mogelijke scenarios bij het boeken van een inschrijving: 

  • De geboortedatum van de deelnemer ligt in het strikt interval: Status = Bevestigd
  • De geboortedatum van de deelnemer ligt in het uitgebreid, maar niet in het strikt interval: Status = Te Bevestigen
  • De geboortedatum van het kind ligt niet in het uitgebreid interval: Het kind kan niet geselecteerd worden tijdens het inschrijven

Hoe kan je de juiste data berekenen?

Het berekenen van de data voor het strikt en uitgebreid interval kan soms verwarrend zijn. Daarom wordt er in het veld “Leeftijdscontrole ⚡” een samenvatting gemaakt van wat je ingaf met leesbare leeftijden.

Voorbeeld: 
3j – 4j
6j (marge 12 maanden) – 12 jaar (marge 12 maanden)

De leeftijden zijn daarbij leeftijden op de startdatum van de activiteit.

In dit artikel: