Print

Praktisch nut

In plaats van een ouder bij annulatie terug te betalen, kun je het krediet ook toevoegen aan zijn digitaal spaarpotje (tegoed). Wanneer de ouder dan later een nieuwe inschrijving boekt, wordt dit tegoed automatisch opgebruikt. 

Dit zorgt voor een mooie vereenvoudiging voor beide partijen:

  • Je hoeft het geld niet terug te betalen
  • De ouder hoeft niet opnieuw te betalen bij een nieuwe inschrijving
  • Het geeft de ouder een mooie stimulans om opnieuw te boeken

Tip: spaarpotjes kunnen ook handig zijn om bijvoorbeeld trouwe vrijwilligers of monitoren te belonen.

Elke ouder met een totaal < 0 heeft een spaarpotje bij je organisatie. Je kan deze mensen terugvinden door in de app ‘Personen’ te filteren op ‘rol = ouder’ & ‘open totaal tot en met -€1’:

Ja, hiervoor maak je een betaling aan in Podio met het gewenste bedrag en type=spaarpot. In het IBAN veld kan je een korte reden opgeven voor het tegoed.

Neen, deze tegoeden zijn geld en geld mag niet vervallen.

Maar… (lees de volgende vraag)

Je kan dit enkel manueel doen door een negatieve betaling te maken voor het gewenste bedrag, als betaaldatum geef je dan de ‘vervaldatum’ en als type/betaald-via kies je voor ‘Spaarpotje’.

Dit kan handig zijn voor mensen die niet langer lid zijn, om na bijvoorbeeld 2 jaar hun rekeningen te vereffenen.

Bij elke nieuwe factuur wordt het vanzelf ingezet. Dat kan dus zijn bij het boeken van een nieuwe inschrijving of bij het ophogen van een prijs van een bestaande inschrijving.

1. Bij het annuleren van een inschrijving, als je hiervoor kiest. Je kan deze optie enkel kiezen indien de boeker andere inschrijvingen al betaald heeft.

2. Bij het verminderen van de kostprijs van een inschrijving. Opnieuw enkel indien de boeker andere facturen reeds betaald had.

3. Als je iemand manueel een spaarpotje geeft, zie boven.

Filter op iedereen met een tegoed (zie andere vraag), maak een export en tel vervolgens het bedrag bij ‘open totaal’ op.

                                                                   

In dit artikel: