Print
UiTdatabank

Hieronder vind je wat informatie over (het belang van) de UiTdatabank en waarom KampAdmin ernaar exporteert. 

Wat is de UiTdatabank?

“Sinds 2005 vormt de UiTdatabank het kloppend hart van een uitgebreid netwerk van vrijetijdsorganisatoren en publicatiekanalen. Jaarlijks voeren meer dan 28.000 organisatoren meer dan 215.000 activiteiten in. Dat kan gratis, door iedereen en online. De databank is dus dé centrale verzamelplaats van informatie over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel. Een concert, voorstelling, tentoonstelling of film? Een sportevenement, wandeling, kaartavond of kermis? Cursussen, workshops of evenementen? Het krijgt allemaal zijn plaats in de UiTdatabank.”

Zie ook: www.publiq.be/nl/project/uitdatabank 
Of: www.uitdatabank.be/

Is dat nuttig voor ons?

Ja!

De UiTdatabank voedt meer dan 1000 online agenda’s/kanalen met informatie, daarin zullen jouw activiteiten dus terug te vinden zijn. Deze verzamelagenda’s zijn voor vele mensen hét vertrekpunt om een leuke activiteit te zoeken. Enkele voorbeelden:

Ook nieuwswebsite’s en persagentschappen gebruiken de UiTdatabank. In de eerste plaats ook om een zoekfunctie aan te bieden aan mensen die een evenement zoeken. Maar daarnaast ook om content te maken. De kans dat je vermeld wordt in een artikel of gecontacteerd wordt voor een reportage of interview, stijgt aanzienlijk. Enkele voorbeelden:

  • Mediahuis: Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg
  • Roularta: Knack, Krant van West-Vlaanderen
  • De Persgroep: De Morgen, DMCity, Het Laatste Nieuws, Extra Magazine
  • VRT: Cobra, Radio1, Radio2, MNM, Klara, Ketnet, Een
  • Sherpa.be, HUMO, BRUZZ, AVS

Meer info: https://www.publiq.be/nl/inzichten-en-praktijk/hoe-verschijnt-je-uitdatabank-bericht-op-meer-dan-1000-publicatiekanalen 

Wat kost dat?

Iedereen kan zijn activiteiten of locaties gratis registreren op de UiTdatabank.

Daarnaast biedt KampAdmin aan al zijn organisaties gratis aan om de activiteiten uit de KampAdmin-systemen te synchroniseren met de UiTdatabank. Reeds alle informatie is voorhanden, dus dat is een hele tijdsbesparing!

Meer info vind je in de volgende artikels.

UiTPAS

Daarnaast is er ook een UiTPAS, dit staat gedeeltelijk los van de activiteiten op de UiTDatabank zetten. 

Je activiteiten moéten op de UiTDatabank staan om gebruik te kunnen maken van de UiTPAS, maar het is niet verplicht om de werken met UiTPAS.

Meer informatie over UiTPAS vind je in dit artikel: 
https://kampadmin.be/helpdesk/geavanceerd/uitdatabank/uitpas-in-kampadmin/ 

In dit artikel: