Print

Registratie

Een monitor kan zich registreren via de monitoren-embed op jullie website. Tijdens de registratie worden standaard de volgende vragen gesteld:

 • Voornaam
 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Geboortedatum: Personen jonger dan 14 jaar kunnen zich niet als monitor registreren
 • E-mail: Moet uniek zijn (geen twee personen kunnen hetzelfde e-mailadres hebben)
 • Wachtwoord: Minstens 8 tekens lang

Na de registratie wordt de monitor omgeleid naar zijn profiel waar die zijn/haar gegevens kan invullen. De nieuwe monitor krijgt ook een welkomstmail.

Het dashboard van een monitor

Na aanmelding komt de monitor op een persoonlijke pagina terecht. Hier kan hij/zij alle informatie terugvinden die hij/zij nodig heeft om activiteiten te begeleiden:

 1. Voorkeuren: Dit is de plaats om informatie door te geven die regelmatig verandert, zoals beschikbaarheden, behaalde attesten, etcetera. Zie onder.
 2.  Vrije plaatsen: als je de kampzoeker voor monitoren gebruikt. Zie onder.
 3. Activiteiten: een overzicht van alle activiteiten die deze monitor begeleidt.
 4. Contracten: hier kan een monitor contracten raadplegen en handtekenen. Lees meer hier.
 5. Evaluaties: hier verschijnen de evaluatieformulieren die de monitor nog moet/kan invullen. Lees meer hier.
 6. Persoonsgegevens: persoonsgegevens van de monitor. Zie onder.

Voorkeuren

Op de profielpagina kan de monitor zijn voorkeuren en ervaring invullen. Deze informatie komt via een webformulier in de Podio app ‘Monitoren‘ terecht. 

Om monitoren goed aan te werven is het belangrijk dat je de juiste vragen stelt tijdens de registratie. Een aantal voorbeelden:

 • Waar zou je een activiteit kunnen begeleiden?
 • In welke periodes ben je beschikbaar?
 • Over welke attesten of diploma’s beschik je?

Je kan zelf kiezen welke vragen je stelt door nieuwe velden toe te voegen aan het sjabloon van de Podio app ‘Monitoren’. Klik op ‘Sjabloon aanpassen’ om nieuwe velden toe te voegen. Daarna voeg je deze nieuwe velden toe aan het juiste Momentum-formulier. Contacteer KampAdmin als je niet zeker bent.

Vrije plaatsen: de kampzoeker voor monitoren

Naast de voorkeuren, kan je monitoren ook aanbieden om visueel in het aanbod te grasduinen en aan te duiden wat ze graag willen begeleiden. Meer info lees je onder de afbeelding:

Sinds 2021 kan je monitoren interactief laten zoeken in je aanbod en zich kandidaat laten stellen voor specifieke moni plaatsen (= activiteit+rol). Enkele voorbeelden:

De kampzoeker vult zichzelf vanuit de moni-plaatsen. Elke moni-plaats waarvoor het team nog niet compleet is met bevestigde moni inschrijvingen wordt hier chronologisch getoond. Het aanbod is filterbaar op locatie, periode en rol.

Je kan deze kampzoeker op je website plaatsen zodat de te-vullen-plaatsen zichtbaar zijn voor alle (kandidaat) monitoren. Wanneer een kandidaat dan een activiteit aanklikt zal hij/zij zich moeten inloggen of registreren.

Eens ingelogd, kan deze zoeker als tab “vrije plaatsen” worden toegevoegd. Via een pop-up worden mensen die andere vragen invullen dan hiernaar verwezen. Als je bent ingelogd, wordt ook aangeduid waarvoor je je reeds kandidaat stelde.

Als een monitor een moni-plaats aanduidt, dan wordt die opgeslagen bij zijn/haar voorkeuren.
Daarnaast wordt ook de activiteit, locatie, periode & categorie van die moni-plaats opgeslagen. Op die manier kan je eenvoudig nagaan wie bijvoorbeeld aangaf iets te kunnen doen in de krokusvakantie of mensen die in Gent geraken.

Een monitor kan nogmaals klikken op een moni-plaats om zijn kandidatuur in te trekken. De moni-plaats wordt dan verwijderd uit zijn/haar voorkeuren.

Eens de einddatum van een moni-plaats gepasseerd is, worden de moni-plaatsen, activiteiten en periodes automatisch uit de voorkeuren verwijderd.

Persoonsgegevens

Naast zijn voorkeuren kan de monitor ook zijn persoonsgegevens verder aanvullen. Deze informatie komt via een webformulier in de Podio app ‘Personen‘ terecht. 

We raden aan om hier eerder persoonsgebonden informatie te vragen die niet elk seizoen vernieuwd moet worden. Een aantal voorbeelden:

 • Adres
 • Rijksregisternummer
 • Attest van goede zeden

Aanmelden

Van zodra een monitor geregistreerd is, kan die zich op elk moment aanmelden met zijn e-mailadres en wachtwoord.

In dit artikel: