Integratie UiTDatabank en UiTPAS

Als vrijetijdsorganisator wil je natuurlijk dat jouw activiteiten gezien worden door zoveel mogelijk mensen…
Daarom heeft KampAdmin een samenwerking met de UiTdatabank en UiTPAS om ook daar jouw activiteiten zichtbaar te maken en de administratie daar rond te verminderen en te digitaliseren.

Wat houdt deze integratie precies in en waarom zou je er gebruik van maken?
Laten we eens dieper ingaan op de voordelen en mogelijkheden.

Wat is de UiTDatabank?

De UiTdatabank, opgericht in 2005, is het centrale platform waar vrijetijdsorganisatoren hun activiteiten kunnen invoeren. Met meer dan 28.000 organisatoren en 215.000 activiteiten per jaar, is het dé plek waar het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel samenkomt. Van concerten en voorstellingen tot sportevenementen en workshops, alles krijgt hier zijn plekje. Het mooie is dat deze informatie gratis toegankelijk is voor iedereen, en eenvoudig online ingevoerd kan worden.

Is dat nuttig voor mij?

JA! Door jouw activiteiten in de UiTdatabank te plaatsen, bereik je een enorm publiek via meer dan 1000 online agenda’s en kanalen. Denk aan bekende platforms zoals Uit in Vlaanderen en Uit met Vlieg, maar ook aan lokale gemeentewebsites en nieuwsmedia. Hierdoor vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van je activiteiten, maar verhoog je ook de kans om opgepikt te worden voor artikelen of interviews.

Bovendien is het registreren van activiteiten op de UiTdatabank volledig gratis. En dankzij de integratie met KampAdmin wordt het synchroniseren van jouw activiteiten nog eenvoudiger. Alle benodigde informatie is immers al beschikbaar in het KampAdmin-systeem, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert.

Automatische UiTPAS?!

Naast de integratie met de UiTdatabank biedt KampAdmin ook ondersteuning voor UiTPAS, een systeem dat kortingen en voordelen biedt aan bepaalde doelgroepen. Hoewel UiTPAS en de UiTdatabank los van elkaar staan, kunnen ze samen een krachtige combinatie vormen om jouw activiteiten toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Verlies je momenteel veel tijd om UiTPASSEN na te kijken op kansentarief of ’ticketssales’ te registreren in de UiTPAS-balie?
Dat kan allemaal automatisch via KampAdmin!

De integratie tussen KampAdmin en de UiTdatabank opent de deuren naar een groter publiek voor jouw vrijetijdsactiviteiten. Door jouw evenementen en locaties gratis te registreren op de UiTdatabank en te synchroniseren met KampAdmin, bespaar je niet alleen tijd, maar vergroot je ook je zichtbaarheid en bereik. En met de toevoeging van UiTPAS-functionaliteit wordt het nog gemakkelijker om jouw activiteiten toegankelijk te maken voor iedereen.

Kortom, door gebruik te maken van deze integratie leg je de basis voor een inclusievere en efficiëntere vrijetijdservaring voor jouw doelgroep.